Wat wordt allemaal gemeten?

De app is zeer uitgebreid, zelfs in de gratis versie. Zo worden de gemiddelde snelheid, maximale snelheid, de afstand, de tijd, het aantal hoogtemeters en calorieën (let op, niet heel erg nauwkeurig). Wanneer je bijvoorbeeld een garmin of polar incl. hartslagmeter gebruikt bij het tracken van je fietsrit, dan kun je ook je gemiddelde en maximale hartslag inladen. Kortom: alle gegevens die je nodig hebt op het gebied van fietsen kun je goed meten met Strava.

Strava Segmenten

Het leuke aan Strava is dat er segmenten zijn waarop je de stijd kunt aangaan met andere fietsers. In eerste instantie waren dit voornamelijk berg segmenten, waardoor de winnaar de titel King of the Mountain (KOM) of Queen of the Mountain (QOM) kreeg. Tegenwoordig worden overal segmenten aangemaakt (dit kun je namelijk zelf) en kun je talloze KOM's en QOM's in de buurt vinden, ook al woon je niet in de heuvels of bergen.

Sociaal fietsen

Na je fietsrit wil je wellicht delen met de wereld wat je precies hebt gedaan. Dat kan, want je kunt eenvoudig je resultaten posten op facebook en twitter middels een handige koppeling. Het kost je dus geen enkele moeite. Er wordt automatisch een link bijgevoegd waar de gegevens van je rit te zien zijn, ook voor mensen die geen Strava hebben.

Strava Premium

Je kunt, indien gewenst, Strava upgraden naar Strava Premium. Voor nog geen 60 dollar per jaar krijg je een aantal leuke extra's. Zo kun je een personal heat map maken met je gereden routes, waarmee je je fietsterritorium in één kaartje kunt visualiseren. Tevens is er de mogelijkheid tot het opstellen van trainingsdoelen.

Strava is niet voor niets dé fiets app. Ook pro's maken veelvuldig gebruik van deze app. Verder is deze app ideaal voor triathlon, aangezien ook hardlopen en zwemmen kunnen worden opgenomen. Voor zwemmen heb je uiteraard een extern triathlonhorloge nodig (bijvoorbeeld de Garmin Fenix 5 plus), aangezien je telefoon er niet vrolijk van wordt om te zwemmen.

Download Strava gratis voor iPhone of Android.

InhoudWat wordt allemaal gemeten?
Strava Segmenten
Sociaal fietsen
Strava Premium
Bekijk per categorie
Meest bekeken