De hartslag ring

Een ring om je hartslag te meten? Dat klinkt een beetje raar. En dat is het ook, want het ding werkt niet goed. De ring ziet er uit als een kleine hartslagmeter zoals je deze om je pols zou dragen, alleen dan de mini versie. Een Amerikaanse krant heeft echter research gedaan naar de betrouwbaarheid van de gadget, en ze kwam erachter de de hartslag tot wel 15 hartslagen kan afwijken. Kortom: nutteloos.

De sport bh met hartslagmeter

Voor de dames is dit natuurlijk ontzettend handig: een ondersteunende sport bh mét hartslagmeter in één. De Ultimate Run Shock Absorber met HRM voldoet in ieder geval aan de wensen wanneer het aankomt op comfort. Maar ook qua hartslagmeting zit deze zeer goed. Reden? In principe is dit ook een gewone borstband, alleen is deze ingebouwd in een sport bh. Kortom: alle voordelen van een gewone hrm, waarbij de nadelen worden weggevaagd door een lekker zittende sport bh.

De hartslagmeter in het horloge

De horloge hartslagmeters worden steeds nauwkeuriger, dus tegenwoordig is het ook mogelijk om een sporthorloge te kopen met een geïntegreerde hartslagmeter. De betere merken zoals Garmin, TomTom en Polar kun je prima kopen zonder dat je je druk hoeft te maken over de nauwkeurigheid.

Uiteindelijk blijft de HRM borstband gewoon de beste optie: deze hartslagmeter is veruit het meest betrouwbaar, maar de sporthorloges met geïntegreerde hartslagmeter zijn tegenwoordig ook van goede kwaliteit. De Sport BH is voor de dames absoluut een mogelijkheid. Het enige waar je echt vanaf moet blijven, is de hartslag ring.

InhoudDe hartslag ring
De sport bh met hartslagmeter
De hartslagmeter in het horloge
Bekijk per categorie
Meest bekeken