Nike+ Running

Nike+ Running app review

Wanneer je een echte sociale loper bent en je activiteiten graag deelt op sociale media, dan is de Nike+ Running app onmisbaar op je telefoon. De Nike+ Running app is speciaal van Nike, maar je hoeft geen Nike fan te zijn om deze app te waarderen. Het is namelijk een goed opgezette sport app waarmee je alle basics kunt zien, een kaartje ziet van je hardlooprondje, je maximale hartslag (wanneer je importeert vanuit een device dat die meet) en dergelijke zaken. Echter, het zijn wel écht basics, dus je moet niet te veel insight information verwachten.

Basic informatie

Waar de Garmin Connect app echt diepgaande informatie geeft over zaken als verticale oscillatie tijden je hardloopsessie, is de Nike+ Running app een stuk minder uitgebreid. Dat is echter ook wel voldoende, want eigenlijk is het voornamelijk een sociale app waarmee je je run eenvoudig kunt delen via sociale media. Je voegt een foto (of een collage met foto's) toe, zet er een nike swoosh en je eventuele afstand en tijd op door middel van één knop, en tenslotte kun je het sociale medium kiezen waarop je je run wilt posten.

Nike + Running, de ideale sociale running app

Nadeel aan deze app: op de een of andere manier is deze app vrij langzaam. Zelfs op een nieuwe iPhone 5 is de app niet bepaald snelle-Jelle, en dat kan af en toe wat irritatie opleveren. Maar aan de andere kant: je hoeft geen informatie uit deze app te halen, het gaat vooral om het maken van de perfecte running selfie en je resultaten erop posten. Daar heb je in principe geen snelheid voor nodig.

Kortom: deze app is ideaal voor erbij, om je runs op sociale media onder de aandacht te brengen.

Download de app voor iPhone of voor Android.

Terug naar overzicht