Triathlon sporthorloges

Een triathlon horloge onderscheidt zich van andere sporthorloges door het feit dat dit apparaatje álle sporten in een triathlon kan tracken. Je kunt de sporten niet alleen afzonderlijk tracken, maar ook allemaal achterelkaar in één training. Een volledige triathlon kan dus worden opgenomen op een triathlon horloge met slechte een enkele druk op de knop wanneer je van het zwemmen naar fietsen gaat of van fietsen naar hardlopen. Dit maakt een triathlon horloge onmisbaar voor zowel de amateur als de pro triathleet.

Waar op letten bij het kopen van een triathlon horloge?

Een triathlon horloge is niet bepaald goedkoop. Het is geen artikel dat je voor twee tientjes op de kop tikt. Daarom dien je voldoende research te doen naar een geschikt horloge en de mate van gebruiksvriendelijkheid die je wenst. Let wel op: voor extra gebruiksvriendelijkheid betaal je. Daarnaast zijn er natuurlijk een aantal functionaliteiten die je wellicht wenst. Zo zijn er horloges die naast de gebruikelijke triathlon sporten ook andere sporten tracken, zoals snowboarden, langlaufen, klimmen en boslopen. Het is maar net wat je belangrijk vindt.

Verschillen tussen goedkoop en duur triathlon horloge

Het verschil tussen een goedkoper en duurder horloge zit hem dus in de functionaliteiten, maar ook in hoe gemakkelijk het apparaatje bijvoorbeeld synchroniseert met externe training apps en websites. Ook kan er een verschil zitten in hoe notificaties tijdens een activiteit worden gegeven, bijvoorbeeld wanneer er een hardloopronde voorbij is. Bij een goedkoper horloge kan dit een geluidssignaal zijn, dat je waarschijnlijk niet hoort, terwijl je bij een duurder horloge een trilsignaal krijgt.

Ga dus na in hoeverre je dergelijke zaken noodzakelijk vindt, en pas daar je triathlon horloge op aan.

Op deze pagina vind je een aantal uitgebreide reviews van bekende triathlon sporthorloges. Tevens bieden we je een link naar de aanbieder van het horloge met de hoogste korting, zodat je je triathlon sporthorloge meteen online kunt kopen.