Training apps

Als sporter wil je niets liever dan vooruitgang merken. Je merkt dit natuurlijk gevoelsmatig en doordat je conditie verbetert. Maar als sporter wil je het liefste feiten zien. Glasharde cijfers die laten zien dat je inderdaad vooruit bent gegaan. Daarom houden triathleten, hardlopers, fietsers, zwemmers en talloze andere sporters hun prestaties bij in een sport logboek. Dit logboek kan gewoon geschreven zijn, maar in het huidige digitale tijdperk zijn er talloze apps en online logboeken beschikbaar waar je zeer eenvoudig je trainingen in kunt opslaan en vergelijken.

Online trainingslogs

Voor elke sport zijn er tegenwoordig vele mogelijkheden op het gebied van training apps. Bij wielrennen is Strava de go-to app, terwijl hardlopen vooral wordt gedaan met Nike+ en Runkeeper. Er is vaak echter een overkoepelende app die álles bijhoudt wat je sporthorloge opneemt. Voor Garmin is dit Garmin Connect, die zijn data handig doorsluist naar Nike+ en Strava, indien je dit wil. Ook voor Polar en TomTom zijn er dergelijke trainingslogs te vinden.

Welke training app is het fijnste?

Tja, dat is best lastig te bepalen. Wanneer je een TomTom sporthorloge hebt, dan is het natuurlijk nutteloos om Garmin Connect aan te schaffen. Nike+ en Strava zijn wel redelijk allround, dus wat dat betreft zit je daar altijd goed. We zullen in ieder geval enkele handige online training logboeken bespreken in de onderstaande blogs, zodat je eenvoudig weet wat de voor- en nadelen zijn van deze apps en websites.

Het bijhouden van je trainingen, wellicht in combinatie met een sporthorloge, hoeft namelijk geen tijd te kosten en ook geen geld te kosten. De onderstaande apps zijn standaard gratis, waarbij het bij sommigen mogelijk is om in-app aankopen te doen en te upgraden naar een betaalde versie.