Hardloop horloges

Ben je een fervent hardloper? Dan is een running horloge geen overbodige luxe. Je wilt natuurlijk niet constant met je mobiele telefoon in zo'n telefoon etuitje om je arm rondlopen, aangezien dat gewoon niet zo fijn zit. Een horloge is echter iets dat niet “vreemd” is waardoor het tijdens het lopen heel natuurlijk aanvoelt. Geen zware mobiele telefoon aan je arm, maar gewoon een licht sporthorloge.

Het voordeel van een hardloophorloge

Een sporthorloge dragen bij het hardlopen kent enkele grote voordelen. Allereerst hebben de nieuwere horloges vaak twee soorten satellietverbindingen: GPS en GLONASS. De laatste gaat via Russische satellieten, waardoor je dus een extra nauwkeurige locatiebepaling hebt, ook in minder goed bereikbaar gebied zoals in de bergen of in het bos. Verder heeft een hardloophorloge de mogelijkheid om meer gegevens op te nemen dan een telefoon. Zo kan er bijvoorbeeld een hartslagmeter gekoppeld worden, die ook weer extra data kan meten. Verder kun je trainingen in je horloge zetten, die met behulp van piepjes of een trilalarm aangeeft wanneer je bijvoorbeeld moet versnellen of vertragen. Een hardloophorloge bied je dus een zeer complete sportervaring.

Kies het juiste horloge

Hoe kies je het juiste hardloophorloge? Dat is geen eenvoudige klus aangezien er talloze verschillende merken en modellen op de markt zijn. Van Garmin (check ook de Garmin Fenix 5 / 5S / 5X Plus of de iets oudere Garmin Fenix 3 die nog prima voldoet) tot het minder bekende Beurer. Allereerst is het van belang om te bepalen met welke andere training apps en producten je je hardloophorloge wilt synchroniseren. Zo staan sommige modellen van Garmin erom bekend dat ze draadloos kunnen syncen met Garmin Connect, die vervolgens alle data weer doorzet naar externe apps zoals Strava of Nike+. Bij andere horloges dien je dit via een externe website over te zetten, wat dus veel extra moeite kost.