Hardloophorloge van Garmin

De Garmin Forerunner 220 is een sporthorloge dat speciaal is gericht op hardlopen. Je kunt er dus geen zwemtrainingen en fietstrainingen mee opnemen. Het apparaatje wordt geleverd met een handige oplaad unit waar je het horloge eenvoudig in kunt klikken. Een groot voordeel is dat deze, in tegenstelling tot vroegere Forerunner modellen, zeer goed vast blijft zitten. De Garmin Forerunner 220 is een echt lichtgewicht horloge: met slechts 41 gram voel je 'em amper om je pols zitten.

Beginnen met hardlopen

Voordat je begint met hardlopen, dient de Garmin Forerunner 220 satellieten te zoeken. Dit gaat echter zeer snel, het duurt ongeveer tussen de 10 en 15 seconden. Wanneer het balkje volledig groen is, dan zijn er voldoende satellieten om te kunnen lopen. Je kunt beginnen. Een handige optie is dat je de slaapfunctie kunt uitstellen. Wanneer je namelijk gedurende 5 minuten geen activiteit start, dan probeert de Garmin in een slaapfunctie te gaan. Dit kan erg vervelend zijn voor een race. Daarom kun je extended timeout aanzetten, waardoor je 25 minuten de tijd hebt voordat je Garmin Forerunner 220 in slaapstand probeert te gaan.

Tijdens het hardlopen

Wanneer je aan het lopen bent, kun je eenvoudig tussen verschillende gegevensschermen wisselen. Je kunt zelf twee datascreens invullen met maximaal 3 metrics per gegevensscherm. Bij Activity Settings kun je deze screens eenvoudig aanpassen naar jouw wensen. Na het hardlopen, stop je je activiteit en krijg je een overzicht van je gelopen kilometers en andere zaken die je hebt gemeten. Ook zie je meteen of je een PR hebt gelopen.

Hardloopband?

Wanneer je investeert in een goed hardloophorloge, dan kun je het beste ook kiezen voor een hartslagband. Deze zorgt voor een veel nauwkeurige weergave van de verbrande calorieën en natuurlijk voor een hartslag weergave tijdens het lopen.

We kunnen concluderen dat een Garmin Forerunner 220 een handig sporthorloge is dat ideaal is om mee te hardlopen. Het gewicht is laag, de nauwkeurigheid is hoog en de gebruiksvriendelijkheid is goed. Kortom: een perfect sporthorloge voor het hardlopen.

InhoudHardloophorloge van Garmin
Beginnen met hardlopen
Tijdens het hardlopen
Hardloopband?
Bekijk per categorie
Meest bekeken