Garmin Forerunner 935: de basis

De Garmin Forerunner 935 beschikt over een 64 kleurenscherm met een resolutie van 240x240 dpi en een ronde LED display van 1.2 inch. Door het gebruik van transreflectieve technologieën in het scherm, is het display makkelijk af te lezen in de zon, wat natuurlijk erg handig is. Hoewel andere Garmin sporthorloges beschikken over een touchscreen, ontbreekt dit bij de Forerunner 935. In plaats daarvan is het horloge te gebruiken middels verschillende knoppen die aan de zijkant te vinden zijn.

Met een dikte van 13,9 mm en een gewicht van 49 gram is het sporthorloge erg licht te noemen. Hierdoor merk je vrijwel niet dat je het horloge draagt tijdens het sporten. De behuizing bestaat uit een geheel zwart design wat uit plastic is gemaakt. De polsband is daarentegen van siliconen, waardoor het sporthorloge zelfs tijdens het transpireren goed op zijn plek blijft zitten. Door de strakke en neutrale uitstraling is het sporthorloge zelfs draagbaar bij dagelijks gebruik. 

Wanneer je liever een opvallendere horloge wilt, dan is er ook een Garmin Forerunner 935 in het geel te verkrijgen. Deze wordt uitgegeven in een speciale tri-bundel. In dit pakket wordt de smartwatch, naast de gele polsband, aangeboden met een zwarte wijzerplaat, HRM-Tri borstband, HRM-Swim borstband, Quick Release Kit en een extra zwarte siliconen polsband.

Sportfuncties

Een sporthorloge is natuurlijk ontworpen om sportactiviteiten te meten. De Garmin Forerunner 935 beschikt over handige functies die nauwkeurig je sportprestaties bijhouden en analyseren.

Traningsschema

Het sporthorloge beschikt over nieuwe trainingsfuncties die sporters moet helpen meer inzicht te bieden in hun sportgegevens en hierdoor begeleiding biedt. Zo is er de functie 'trainingsstatus' die recente trainingen en prestaties analyseert. Het horloge geeft informatie over hoe je lichaam reageert tijdens een training, de effectiviteit van een training, wanneer een sporter piekt tijdens zijn en training en wanneer hij of zij te ver gaat. Door het programma 'traningsbelasting' krijgen sporters een weergave van de wekelijkse sportactiviteiten, waardoor ze kunnen effectiviteit en intensiviteit van een sportactiviteit kunnen analyseren. Als laatste is er nog de functie 'trainingseffect', waarbij men inzicht kan krijgen in de prestaties en hierdoor dit kunnen verbeteren. 

Running Dynamics

Wanneer je behoefte hebt aan uitgebreidere metingen tijdens het sporten, dan is de Garmin Forerunner 935 makkelijk te verbinden met de nieuwe Garmin Running Dynamics POD. Natuurlijk is het een beetje valsspelen, aangezien het apparaat niet met het horloge wordt meegeleverd, maar het gebruik ervan kan naar ons idee handig zijn. De Garmin RD POD is een erg klein product die aan je broek bevestigd kan worden. Het apparaatje is gemaakt om je te helpen trainingen te verbeteren tijdens het hardlopen, fietsen of zwemmen. Zo kan bijvoorbeeld de slagsnelheid en het tempo tijdens het zwemmen worden gemeten.

Handige functies op de Garmin Forerunner 935

De Garmin Forerunner 935 beschikt over veel verschillende functies die verder gaan dan het meten van je sportprestaties.

Hartslagmeter en GPS sensor

De nieuwe Garmin Forerunner 935 heeft verschillende sensoren, waaronder een hartslagmeter en een GPS sensor. De hartslagmeter werkt naar behoren tijdens zowel een sprint als een wandeling. Wel kunnen de metingen enige afwijkingen vertonen bij bijvoorbeeld krachttrainingen. De hartslag meten tijdens het zwemmen is tevens ook niet mogelijk met de Forerunner 935. Je doet er verstandig aan om hiervoor een speciale waterdichte borstband aan te schaffen. Ook beschikt de Garmin Forerunner 935 over een GPS sensor, waardoor routes voor het sporten eenvoudig worden weergeven op het horloge.

Lange batterijduur

Wat opvalt aan de Garmin Forerunner 935 is dat de batterij erg lang meegaat voor een sporthorloge. Zo gaat het sporthorloge maar liefst zo'n 24 uur mee bij gebruik van de GPS en de hartslagmeter. Ook is het mogelijk een speciale UltraTrac modus aan te zetten, waardoor de batterijduur verlengd wordt naar zo'n 60 uur. Dit is perfect wanneer je een vol weekend gepland hebt met allerlei sportactiviteiten of als je een marathon gaat rennen. Een nadeel van de UltraTrac is echter wel dat de activatie ervan ten koste gaat van de nauwkeurigheid aan informatie.

Waterdichte behuizing

De Garmin Forerunner 935 beschikt over een waterdichte behuizing. Hierdoor lan het sporthorloge worden gedragen tot wel vijftig meter diep. Dit is handig bij bijvoorbeeld het duiken of watersporten in het algemeen. Ook hoef je niet bang te zijn dat het horloge stuk gaat bij aanraking van water bij het dagelijks gebruik.

Smartwatch functies

Het sporthorloge is natuurlijk niet te vergelijken met een smartwatch zoals een Apple Watch, maar het biedt wel een aantal smartwatch functies aan. Zo kan de Garmin Forerunner 935 verbonden worden met je telefoon, waardoor je op het sporthorloge meldingen kunt zien verschijnen van vrijwel alle apps. Zo kun je niet alleen je agenda of de weersvoorspellingen bekijken, maar komen social media posts ook binnen. Ook is de muziekspeler van je mobiel op de Forerunner te besturen.

Daarnaast is het mogelijk om met het sporthorloge te verbinden met een Wi-Fi verbinding. Hierdoor kan je gemakkelijk contact maken met andere producten. Te denken valt aan bijvoorbeeld de speciale weegschaal van Garmin. Door deze te verbinden met je sporthorloge, worden de gegevens handig opgeslagen op het horloge. Voeg deze gegevens toe aan de Garmin Connect app, waarbij je al jouw gegevens kan bewaren, inzien en analyseren.

Prijs Garmin Forerunner 935

Zoals eerder vermeld is de Garmin Forerunner 935 in twee versies uitgebracht. Ten eerste is het sporthorloge te verkrijgen in een zwarte kleur zonder veel extra's erbij. Deze zwarte Garmin Forerunner 935 is beschikbaar vanaf €549,99,-. Bij aanschaf van de tri-bundel krijg je veel toegevoegde spullen, die natuurlijk niet gratis door Garmin wordt geschonken. Voor het pakket moet je namelijk zo'n €699,99,- neertellen. Dit is natuurlijk een flink verschil in vergelijking met de zwarte versie van de Forerunner 935.

Conclusie: is de Garmin Forerunner 935 het geld waard?

Wat kunnen we nu zeggen over de Garmin Forerunner 935? Als we het vergelijken met andere sporthorloges op de markt of zelfs binnen het Garmin gamma, kunnen we zeggen dat de Garmin Forerunner 935 niet hét beste sporthorloge is die er nu te verkrijgen is. Andere horloges op de markt hebben gewoonweg meer te bieden door meerdere functies en bijvoorbeeld een touchscreen of contactloos betalen. 

Daarentegen is het sporthorloge uitermate geschikt voor verschillende sporters die serieus hun sportprestaties willen meten en analyseren. Het horloge biedt immers veel verschillende functies aan die dergelijke informatie kunnen verschaffen. Door de nauwkeurige metingen krijg je een goed beeld van je trainingen en conditie.

De Garmin Forerunner 935 is een goed horloge dat veel en zelfs meer biedt wat een sporter echt nodig zal hebben. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe sporthorloge dat zich bevindt in het midden segment, dan ben je bij dit model écht bij het juiste adres.


Veelgestelde vragen

  • Is de Garmin Forerunner 935 waterproof?

Ja. De Garmin Forerunner 935 beschikt over een waterdichte behuizing die je sporthorloge tot wel 50 meter diep beschermt tegen het water.

  • Kan de Garmin Forerunner 935 muziek afspelen?

De Garmin Forerunner 935 beschikt niet over een ingebouwd muzieksysteem. Hierdoor is het dan ook niet mogelijk om muziek af te spelen op het sporthorloge.

  • Hoe doe ik een harde reset van de Garmin Forerunner 935?
  1. Open de Garmin Connect app op je telefoon
  2. Ga naar opties en klik op instellingen
  3. Klik op systeem
  4. Kies voor standaardwaarden herstellen en klik op ja
  • Hoe kan ik de firmware van de Garmin Forerunner 935 updaten?

Sluit het horloge aan op je computer. Wanneer er een nieuwe update is zal Garmin Express deze naar je computer sturen. Volg de instructies op het scherm om het sporthorloge te updaten. Belangrijk hierbij is om de verbinding van het sporthorloge met de computer te onderbreken tijdens het updaten.

  • Waar kan ik de Garmin Forerunner 935 kopen?

De Garmin Forerunner 935 is zowel online als in fysieke winkels op verschillende plekken te verkrijgen. Zo bieden Coolblue, Decathlon en Bol het sporthorloge aan. Natuurlijk is het sporthorloge ook te verkrijgen in de Garmin webshop.

Update: Inmiddels heeft Garmin een nieuwere versie van het sporthorloge uitgebreid, genaamd de Garmin Forerunner 945.

InhoudGarmin Forerunner 935: de basis
Sportfuncties
TraningsschemaRunning Dynamics
Handige functies op de Garmin Forerunner 935
Hartslagmeter en GPS sensorLange batterijduurWaterdichte behuizingSmartwatch functies
Prijs Garmin Forerunner 935
Conclusie: is de Garmin Forerunner 935 het geld waard?
Veelgestelde vragen
Bekijk per categorie
Meest bekeken