De twee soorten Garmin Forerunner 945

De Garmin Forerunner 945 is te verkrijgen in twee versies, namelijk alleen het sporthorloge of in een triatlonbundel. Dit is eigenlijk niet verrassend van Garmin, aangezien de voorganger van de Forerunner 945 ook in twee pakketten te verkrijgen was.  

Het horloge pakket
Het horloge pakket bevat simpelweg niet meer dan het sporthorloge, de oplaadkabel en bijbehorende instructieboekjes. Niks mis met het pakket wanneer je het sporthorloge niet koopt voor een deelname aan een triatlon bijvoorbeeld.

Het triatlonbudel
Het triatlonbundel van de Forerunner 945 is beduidend uitgebreider dan het horloge pakket. Zo bevat de bundel het volgende:

  • De Garmin Forerunner 945 sporthorloge
  • Oplaadkabels
  • Instructiedocumentatie
  • 1 extra set zwarte bandjes
  • HRM-Tri monitor (ter waarde van €129,99)
  • HRM-Swim monitor (ter waarde van €99,99)
  • Een snelsluitingspakket

Aan de waslijst van meegeleverde spullen mag dan ook wel duidelijk zijn dat de twee pakketten qua prijs flink uit elkaar liggen. Voor het triatlonbundel betaal je namelijk zo'n circa €150,- meer. 


Garmin Forerunner 945 vs Garmin Forerunner 935: het verschil

De nieuwe Forerunner 945 is natuurlijk niet de eerste versie in de Forerunner serie, waardoor je natuurlijk verwacht dat het sporthorloge wel opvallende nieuwe features moet bevatten om als aantrekkelijk te worden beschouwd. Maar is dat ook zo?


De batterij

Het sporthorloge bevat veel verschillende functies wat de indruk wekt dat de batterij er flink onder moet leiden. Maar niks is minder waar. Bij normaal gebruik van de Garmin Forerunner 945 gaat de batterij zo'n 2 weken mee. Wanneer je gebruik maakt van de GPS zal de batterij zo'n 36 uur mee kunnen gaan en bij het luisteren van muziek 10 uur. Een uitstekende batterijduur voor het maken van lange wandelingen of een deelname aan een triatlon.


Het design

Hoewel de Garmin Forerunner 945 over veel functies beschikt, hebben de makers ervoor kunnen zorgen dat het horloge compact is gebleven. Het is een knap staaltje denkwerk van Garmin om de zeven sensoren te kunnen verwerken in slechts een 13,7 mm horlogekast. Doordat de 22 mm siliconen horlogeband voorzien is van gaten, zit het horloge tijdens het zweten nog prima op zijn plek. Wanneer een siliconen band niet echt je ding is, is de horlogeband makkelijker te vervangen voor een andere. Vergelijkend met de Garmin Forerunner 935 is er echter weinig verschil te zien tussen de twee horloges. De nieuwe Garmin Forerunner 945 is slechts 1 gram zwaarder, wat je nagenoeg niet zal voelen. De enige grote verandering is te zien aan het glas van de display, die bij het nieuwe sporthorloge bestaat uit Gorilla glas. Het vernieuwde glas is hiermee een stuk sterker dan zijn voorganger, wat voordelig is bij een mogelijke val van het horloge.


Sporten met muziek

Muziek luisteren tijdens het sporten is vaak niet vanzelfsprekend, want waar moet je nu de telefoon stoppen tijdens het hardlopen of fietsen? Bij Garmin dachten ze waarschijnlijk hetzelfde, aangezien de Garmin Forerunner 945 nu over een muziekfunctie beschikt. Het sporthorloge maakt muziek luisteren mogelijk door te verbinden met een muziek streamingdienst als Spotify, Deezer of Amazon Music. Een groot nadeel hierbij is wel dat je een abonnement moet hebben op een van deze streamingsdiensten. Gelukkig is het ook mogelijk om je eigen muziek op het sporthorloge te zetten. Op het sporthorloge is ruimte voor ongeveer 1000 nummers. Door het horloge te verbinden met een bluetooth koptelefoon, kun jij tijdens het sporten makkelijk genieten van je favoriete nummers.

Pulsoximeter

Zoals al bij het design opviel, heeft Garmin heel slim zeven sensors in het sporthorloge kunnen verwerken. Een van deze sensors is een zuurstofsensor. Met de Pulsoximeter is het mogelijk om wanneer dan ook je zuurstofgehalte op te meten. Dit is handig voor het uitoefenen van sporten op grote hoogte. Belangrijk om te vermelden is dat de batterijduur wel aanzienlijk verminderd wanneer de Pulsoximeter wordt ingeschakeld.

Hartslagsensor verbeterd

De Garmin Forerunner 945 is voorzien van een verbeterde hartslagsensor. De Garmin Forerunner 935 beschikte al over een hartslagsensor, maar bij zijn jongere broertje hebben de makers de derde versie van de ELEVATE-monitor geüpdatet. Bij het meten van je hartslag is de hartslagsensor erg nauwkeurig. Zelfs bij het sprinten of een intervaltraining wordt de hartslag goed gemeten, al komen de gegevens wel met een vertraging binnen. Wanneer je dit storend vindt, is het wellicht een oplossing om een speciale hartslagband aan te schaffen. 

De hartslagsensor staat nauw verbonden met andere functies van het sporthorloge, zoals de Body Battery Functie. Hierbij kan het energieniveau van je lichaam op elk moment van de dag gemeten worden. Dit niveau wordt gemeten door je slaap, stress en beweging te registreren. De gegevens van de hartslagsensor worden meegenomen om een compleet beeld te krijgen van het energieniveau.


Incidentendetectie

Onderweg is het altijd mogelijk dat er iets kan gebeuren. Maar wat doe je dan? De slimme Garmin Forerunner 945 herkent wanneer je een ongeluk hebt gehad en stuurt op dat moment een bericht naar de door jou gekozen contactpersoon. Hiervoor is het niet nodig dat je over Wi-Fi beschikt. Om deze functie te kunnen gebruiken, is het wel noodzakelijk dat je een telefoon bij je hebt.

Kaarten

De navigatie op de Garmin Forerunner 945 is enorm verbeterd in vergelijking met de 935-versie. Zo beschikte de Forerunner 935 over een schamele navigatie van en naar een beginpunt, maar daar hebben de makers van Garmin iets aan gedaan. Zo is het mogelijk om populaire hardloop- en fietsroutes op het horloge te zetten. Daarnaast geeft de Forerunner 945 ook faciliteiten in de omgeving aan. Hierdoor is het makkelijk om aan het eind van je hardloopsessie even langs de supermarkt te gaan. De kaarten worden in kleur en op een vloeiende manier weergeven, waardoor het navigeren op het sporthorloge erg prettig werkt.

Contactloos betalen

Wanneer je gaat sporten is het soms wel fijn om geld op zak te hebben. Een pinpas of zelfs een hele portemonnee meesleuren is erg onhandig. Daar hebben de makers van Garmin iets op gevonden. Met de nieuwe Forerunner 945 is het namelijk mogelijk om contactloos te betalen met behulp van Garmin Pay. Dit is een hele handige vooruitgang in vergelijking met zijn voorganger. Belangrijk om hierbij te vermelden is wel dat Garmin Pay (nog) niet alle banken ondersteund. Slechts klanten van de Rabobank, ABN Amro of ICS creditcard kunnen gebruik maken van de functie. Ondanks dit beperkte aanbod, zegt Garmin de betaalmogelijkheden uit te breiden.

Wat kost de Garmin Forerunner 945?

Zoals we eerder al zagen is de Garmin Forerunner 945 in twee verschillende pakketten te verkrijgen. Het pakket met het horloge, oplaadkabel en bijbehorende boekjes kan je al aanschaffen vanaf ongeveer €599,-. Voor het triatlonbundel moet je nog wat dieper in de buidel tasten. Deze wordt aangeboden voor €749,99,-. Hiervoor krijg je natuurlijk wel iets meer voor terug. 

Wat kunnen we concluderen over de Garmin Forerunner 945?

Na het uitgebreid bekijken en testen van de nieuwe Garmin Forerunner 945, kunnen we toch wel zeggen dat het sporthorloge over alles beschikt waar heel veel verschillende sporters naar verlangen en eigenlijk zelfs meer dan dat. Het horloge beschikt over allerlei sensoren die verschillende zaken meten, wat je bij het sporten kan helpen. Daarnaast geven het contactloos betalen en de incidentendetectie natuurlijk een veilig gevoel als je de deur uitgaat. 

Een nadeel is wellicht dat het sporthorloge aan de dure kant is. Wanneer je beschikt over de Garmin Forerunner 935 is het waarschijnlijk zonde om het sporthorloge te vervangen voor de nieuwste versie. Ben je op zoek naar een nieuwe sporthorloge? Dan is de Garmin Forerunner 945 écht een goede optie. 

Veelgestelde vragen

Heeft de Garmin Forerunner 945 touchscreen?
De Garmin Forerunner 945 beschikt niet over een touchscreen. Garmin heeft wel andere sporthorloges ontworpen die wel een touchscreen hebben.

Is de Garmin Forerunner 945 waterproof?
Het sporthorloge is resistent tegen water tot op 50 meter diep.

Hoe doe ik een harde reset van de Garmin Forerunner 945?
Voordat je de Garmin Forerunner 945 gaat resetten is het belangrijk om het sporthorloge te synchroniseren met de Garmin Connect app, zodat al je sportdata niet verloren gaat. Het resetten van de smartwatch gebeurt in drie stappen:
1. Houdt het icoontje met drie streepjes ingedrukt.
2. Selecteer instellingen, kli k vervolgens door naar systeem en druk op herstel.
3. Selecteer een van de resetopties die je wenst te hebben.

Waar kan ik de Garmin Forerunner 945 kopen?
De nieuwe Forerunner 945 is bij verschillende online en fysieke winkels te koop. Zo kan je het sporthorloge op de site van Garmin bestellen, maar wordt het horloge ook aangeboden op sites als Bol, Coolblue en Bever.

InhoudDe twee soorten Garmin Forerunner 945
Garmin Forerunner 945 vs Garmin Forerunner 935: het verschil
De batterij Het design Sporten met muziekPulsoximeterHartslagsensor verbeterd IncidentendetectieKaartenContactloos betalen
Wat kost de Garmin Forerunner 945?
Wat kunnen we concluderen over de Garmin Forerunner 945?
Veelgestelde vragen
Bekijk per categorie
Meest bekeken