Personal trainer

Een droombaan voor veel sportievelingen onder ons: personal trainer. Als personal trainer help jij mensen met het behalen van hun sportdoelen. Jij motiveert, inspireert en begeleidt je cliënten naar een gezond lichaam. De Personal trainer opleiding als thuisstudie bestaat uit een combinatie van sportopleidingen, namelijk NLActief Fitness Trainer A, Voedingsleer en Eigen Coachingspraktijk Starten. Een zeer complete sportopleiding dus! 

NLActief sportopleiding: Fitness trainer A

Je kunt ook alleen Fitnesstrainer A volgen. In de door NLActief geaccrediteerde Fitness Trainer A opleiding leer jij alles over trainingsleer, blessurepreventie, inspanningsfysiologie en klantbegeleiding. Daarbij krijg je in drie praktijkdagen ook het praktische gedeelte onder de knie. De praktijkdagen zijn op locatie, maar de rest van deze sportopleiding leer je gemakkelijk vanuit thuis.   

Sport & voeding

Men zegt wel eens dat veel sporten een extra discipline hebben, namelijk voeding! Sportvoeding is een vak apart, en dat vak kun jij leren middels een thuisstudie. Dit is overigens een BGN-geaccrediteerde opleiding, dus als jij de opleiding tot gewichtsconsulente (ook als thuisstudie beschikbaar) hebt gevolgd, kun jij deze extra specialisatie laten toevoegen aan je profiel bij de bracheorganisatie. 

Waarom een sportopleiding vanuit thuis?

Laten we eerlijk zijn: niemand heeft nog tijd om hele dagen in het klaslokaal te zitten. We hebben het veel te druk met werk, hobby’s, sport en een gezin / sociaal leven. Door een sportopleiding vanuit thuis te volgen, krijg jij de juiste kennis en haal je een (erkend!) diploma, maar dan wanneer het jou uitkomt. Je studeert ‘s avonds op de bank, overdag in je tuin of op je balkon, of als de kinderen hun middagslaapje doen. Kortom: je studeert waar en wanneer jij wil. Ideaal toch? 

Welke sportopleiding zou jij willen volgen? En doe je deze dan vanuit hobbymatige interesse of wil je er echt je werk van maken?