Wat is er verbeterd ten opzichte van de Polar Vantage V?

Als serieuze sporters weten we dat kleine verbeteringen grote voordelen kunnen opleveren bij het bereiken van onze doelen. Polar heeft dat begrepen en heeft de Polar Vantage V2 ontwikkeld als opvolger van de populaire Vantage V. Het is geen compleet nieuwe versie, maar er zijn een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd.

De Polar Vantage V2 heeft een aantal nieuwe functies die het horloge nog aantrekkelijker maken voor sporters. De Hill Splitter is een nieuwe functie die automatisch bergop en bergaf prestaties scheidt. Dit maakt het gemakkelijker om je prestaties op steile hellingen te analyseren en te verbeteren. FuelWise is een andere toevoeging, waarmee je de juiste hoeveelheid koolhydraten en vloeistoffen kunt innemen tijdens het sporten, zodat je altijd op de juiste manier gehydrateerd en gevoed blijft.

Een ander belangrijk verbeterpunt is de GPS-nauwkeurigheid. De Polar Vantage V2 beschikt over een nieuwe GPS-chip die beter is dan die van de Vantage V, waardoor de nauwkeurigheid van je routes en snelheid wordt verbeterd. Dit is vooral belangrijk voor buitensporters die hun prestaties willen meten op onbekend terrein.

Tot slot heeft de Vantage V2 meer sportprofielen dan zijn voorganger. De Polar Vantage V had al meer dan 130 verschillende sportprofielen, maar de Vantage V2 biedt nog meer opties. Of je nu een triatleet bent, een hardloper of een fietser, er is altijd een sportprofiel dat bij je past.

Samenvattend, de Polar Vantage V2 biedt enkele belangrijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, met nieuwe functies zoals Hill Splitter en FuelWise, verbeterde GPS-nauwkeurigheid en meer sportprofielen. Voor serieuze sporters die op zoek zijn naar een uitgebreid en nauwkeurig horloge, kan de Polar Vantage V2 zeker een goede keuze zijn.

Uitvoeringen van de Polar Vantage V2

De Polar Vantage V2 is verkrijgbaar in twee maten, namelijk de reguliere Vantage V2 en de Vantage V2 Titan. De reguliere Vantage V2 heeft een diameter van 47 millimeter en een dikte van 13 millimeter, terwijl de Vantage V2 Titan een iets grotere diameter heeft van 50 millimeter en een dikte van 13,5 millimeter. De reguliere Vantage V2 is beschikbaar in twee kleuren, namelijk zwart en groen, terwijl de Vantage V2 Titan alleen verkrijgbaar is in een titanium behuizing met een zwarte band.

Naast de standaard band die wordt geleverd bij de Polar Vantage V2, zijn er ook verschillende bandjes beschikbaar om het horloge te personaliseren. Zo is er een siliconen bandje verkrijgbaar in verschillende kleuren, evenals een leren bandje voor een meer klassieke uitstraling. Ook zijn er metalen bandjes beschikbaar voor de Vantage V2 Titan.

Er zijn diverse accessoires beschikbaar die compatibel zijn met de Polar Vantage V2, waaronder de Polar H10 hartslagsensor en de Polar Verity Sense optische hartslagsensor. Daarnaast kan de Vantage V2 worden gebruikt in combinatie met de Polar cadanssensor en de Polar snelheidssensor om nauwkeurige gegevens te krijgen over de fietssnelheid en -cadans. Tot slot is het ook mogelijk om de Vantage V2 te gebruiken in combinatie met de Polar Flow app, die een uitgebreid overzicht biedt van je trainingen en prestaties.

Of je nu een duursporter bent die graag traint voor een triatlon, of gewoon op zoek bent naar een geavanceerd sporthorloge om je prestaties te meten, de Polar Vantage V2 biedt verschillende uitvoeringen en accessoires om aan je behoeften te voldoen.

Wat zijn de basisfuncties van de Polar Vantage V2?

Als serieuze sporter wil je het maximale uit je training halen en je prestaties continu verbeteren. De Polar Vantage V2 is een sporthorloge dat ontworpen is om je hierbij te helpen. Het horloge is voorzien van verschillende basisfuncties die je helpen je prestaties te meten en te verbeteren. In deze sectie zullen we de belangrijkste basisfuncties van de Polar Vantage V2 bespreken.

Hartslagmonitoring

Een belangrijk onderdeel van het trainen is het monitoren van je hartslag. De Polar Vantage V2 biedt verschillende opties voor het meten van je hartslag. Zo kun je ervoor kiezen om een hartslagband te dragen, maar het is ook mogelijk om de hartslag te meten via de pols. Het horloge maakt gebruik van de gepatenteerde Precision Prime™ sensorfusietechnologie voor nauwkeurige en betrouwbare hartslagmetingen.

GPS-tracking

Een andere belangrijke functie van de Polar Vantage V2 is GPS-tracking. Hiermee kun je nauwkeurig je afstand, snelheid en route meten tijdens het hardlopen, fietsen of zwemmen. Het horloge heeft een snelle en betrouwbare GPS-ontvangst, waardoor je altijd zeker weet dat je metingen kloppen.

Slaaptracking

Een goede nachtrust is essentieel voor het herstel van je lichaam na een intensieve training. Met de slaaptrackingfunctie van de Polar Vantage V2 kun je je slaap in de gaten houden en analyseren. Het horloge meet je slaapduur, slaapkwaliteit en eventuele onderbrekingen in je slaap. Hierdoor krijg je inzicht in je slaapgewoonten en kun je je slaapgewoonten verbeteren.

Training Load Pro

Training Load Pro is een geavanceerde functie die de belasting van je training meet. Hiermee krijg je inzicht in de intensiteit en duur van je trainingen en kun je bepalen of je lichaam voldoende herstelt tussen de trainingen door. De Polar Vantage V2 meet de Training Load op basis van je hartslag, snelheid en vermogen.

Recovery Pro

Recovery Pro is een andere geavanceerde functie die je helpt bij het herstellen tussen je trainingen door. Het horloge meet je hersteltijd op basis van je hartslag en slaap. Op basis van deze metingen geeft de Polar Vantage V2 je gepersonaliseerde hersteltips, zodat je altijd op de juiste manier herstelt.

Nightly Recharge

De Nightly Recharge-functie meet je herstel tijdens de nacht en geeft inzicht in hoe goed je lichaam herstelt van de belasting van je trainingen. Het horloge meet onder andere je hartslagvariabiliteit, ademhaling en slaap en geeft aan hoeveel energie je hebt voor de dag. Dit geeft je inzicht in je herstelproces en helpt je bij het plannen van je trainingen.

Geavanceerde functies van de Polar Vantage V2 

Als serieuze sporter wil je waarschijnlijk meer dan alleen basisfunctionaliteiten van je sporthorloge. De Polar Vantage V2 biedt enkele geavanceerde functies die je kunnen helpen bij het verbeteren van je prestaties en het optimaliseren van je trainingen. Hieronder bespreken we enkele van deze geavanceerde functies.

Hill Splitter

Als je een fan bent van het hardlopen in heuvelachtige omgevingen, dan is de Hill Splitter-functie wellicht iets voor jou. Deze functie analyseert automatisch je heuvelsplitsingen en geeft je een gedetailleerd overzicht van je prestaties. Zo kun je zien hoe je tijd, snelheid en hartslag veranderen tijdens het lopen bergopwaarts en bergafwaarts. Dit kan je helpen bij het bepalen van je kracht- en hersteltrainingen.

FuelWise

FuelWise is een geavanceerde functie die je helpt bij het optimaliseren van je energie-inname tijdens het sporten. Het horloge geeft aan hoeveel koolhydraten en eiwitten je nodig hebt om je energievoorraden op peil te houden tijdens lange trainingen en wedstrijden. Dit kan je helpen bij het bepalen van je dieet en voedingsstrategieën.

Running Power

Met Running Power krijg je een nauwkeurig beeld van de kracht die je tijdens het hardlopen genereert. Het horloge meet je snelheid, cadans en hartslag om je Running Power te berekenen. Dit kan je helpen bij het bepalen van de juiste trainingsintensiteit en het vermijden van overbelasting.

Serene

Serene is een unieke functie die gericht is op het verminderen van stress en het verbeteren van je mentale welzijn. Het horloge analyseert je hartslagvariabiliteit om te bepalen hoe gestrest je bent. Vervolgens geeft het horloge aanbevelingen voor ontspanningsoefeningen om je stressniveau te verlagen.

Zwemmetrics

Voor de zwemmers onder ons biedt de Polar Vantage V2 de nodige zwemmetrics. Het horloge meet je afstand, snelheid, slagen per minuut en zwemstijl tijdens het zwemmen. Bovendien heeft het horloge een waterdicht ontwerp, dus je hoeft je geen zorgen te maken over schade door water.

De Polar Vantage V2 biedt verschillende geavanceerde functies die je kunnen helpen bij het verbeteren van je prestaties als serieuze sporter. Van het analyseren van je hardloopprestaties in heuvelachtig terrein tot het meten van je Running Power en het verbeteren van je mentale gezondheid, deze functies kunnen je helpen om het beste uit jezelf te halen. 

Sensors

Als serieuze sporter wil je graag gebruikmaken van een sporthorloge dat beschikt over verschillende sensoren die de nauwkeurigheid van je trainingsgegevens verhogen. De Polar Vantage V2 is zo'n horloge en ondersteunt diverse sensors die essentieel zijn voor het monitoren van je trainingen en het bijhouden van je prestaties. Hieronder bespreken we de verschillende sensors die de Polar Vantage V2 ondersteunt.

Optische hartslagmeter:

De Polar Vantage V2 is voorzien van een optische hartslagmeter die de hartslag met behulp van lichtpulsen meet. Deze sensor kan continu je hartslag bijhouden, wat vooral handig is bij activiteiten waarbij het lastig is om een hartslagband te dragen, zoals zwemmen. De Polar Vantage V2 is uitgerust met de nieuwste Polar Precision Prime™ sensor, waardoor de hartslagmeting nauwkeuriger is dan ooit tevoren.

GPS:

De Polar Vantage V2 beschikt over een ingebouwde GPS-sensor die je tijdens je trainingen nauwkeurige locatiegegevens geeft. Met behulp van de GPS-sensor kun je je afgelegde afstand, snelheid en route bijhouden. De GPS-sensor werkt in combinatie met de GLONASS-satellieten voor een nog betere nauwkeurigheid.

Barometer:

De Polar Vantage V2 is uitgerust met een barometer die de luchtdruk meet. Dit is belangrijk bij het monitoren van hoogteverschillen en het berekenen van de verbruikte energie tijdens het klimmen. De barometer kan ook worden gebruikt om weersveranderingen te voorspellen.

Hoogtemeter:

De Polar Vantage V2 beschikt over een hoogtemeter die de hoogte meet. Dit is handig voor bergsporten, zoals skiën en wandelen, omdat het je kan helpen bij het navigeren en het monitoren van de hoogteverschillen.

Versnellingsmeter:

De Polar Vantage V2 is uitgerust met een versnellingsmeter die de versnelling en beweging van het horloge meet. Hiermee kan de Polar Vantage V2 je hardloopcadans, paslengte en loopvermogen meten. Dit is vooral handig voor hardlopers die hun prestaties willen verbeteren.

Kompass:

De Polar Vantage V2 heeft een ingebouwd kompas dat je de juiste richting wijst. Dit is handig tijdens het navigeren en bij het bepalen van je locatie.

Kortom, de Polar Vantage V2 ondersteunt een groot aantal sensors die je helpen om je trainingen nauwkeuriger te monitoren en je prestaties te verbeteren. Of je nu een hardloper, zwemmer of bergsporter bent, de Polar Vantage V2 biedt de nauwkeurigheid en functionaliteit die je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Wat kost de Polar Vantage V2

De Polar Vantage V2 is een hoogwaardig sporthorloge dat veel geavanceerde functies biedt voor serieuze sporters. Maar hoeveel kost deze sportwatch eigenlijk? In deze sectie zullen we de de verschillende modellen en accessoires bespreken die beschikbaar zijn voor de Polar Vantage V2.

De Polar Vantage V2 is verkrijgbaar bij verschillende winkels. De prijzen variëren tussen deze winkels, dus het is belangrijk om de prijzen te vergelijken voordat je tot aankoop overgaat. Op het moment van schrijven van dit artikel (april 2023), varieert de prijs voor de Polar Vantage V2 tussen de €449 en €549, afhankelijk van de winkel en het gekozen model.

Er zijn ook verschillende accessoires beschikbaar voor de Polar Vantage V2, zoals verschillende soorten polsbandjes en borstbanden voor hartslagmeting. Deze accessoires zijn niet inbegrepen in de prijs van het horloge en moeten apart worden aangeschaft. De prijzen voor deze accessoires variëren afhankelijk van het type accessoire en de retailer.

Naast de kosten voor het horloge en de accessoires, zijn er ook extra kosten voor de Polar Flow app. Deze app is gratis te downloaden, maar biedt ook een premium abonnement aan. Met het premium abonnement krijg je toegang tot extra functies, zoals gepersonaliseerde trainingsprogramma's en gedetailleerde slaapanalyses. De kosten voor het premium abonnement variëren tussen de €7,99 en €9,99 per maand, afhankelijk van het gekozen abonnement.

In conclusie, de prijzen voor de Polar Vantage V2 variëren tussen de verschillende winkels en modellen. Het is belangrijk om de prijzen te vergelijken en te beslissen welk model en welke accessoires het beste bij je sportactiviteiten passen. Houd er ook rekening mee dat er extra kosten zijn voor de Polar Flow app als je gebruik wilt maken van de premium functies.

Is de Polar Vantage V2 de investering waard?

Wij hebben de Polar Vantage V2 uitgebreid getest en beoordeeld op basis van de functies en prestaties. Na deze evaluatie concluderen wij dat dit horloge een uitstekende keuze is voor serieuze sporters die op zoek zijn naar een sporthorloge dat nauwkeurige metingen biedt en hen in staat stelt hun prestaties te optimaliseren.

De Polar Vantage V2 is uitgerust met tal van functies, waaronder GPS, hartslagmeting, VO2-max-inschatting, en meer. Het horloge biedt ook de mogelijkheid om trainingen te plannen en te analyseren, evenals om slaap en herstel te monitoren. De nauwkeurigheid van de metingen is indrukwekkend en de gegevens worden op een duidelijke en gemakkelijk te begrijpen manier weergegeven in de Polar Flow-app.

In vergelijking met andere sporthorloges op de markt, zoals de Garmin Fenix 7, Apple Watch 8 en Garmin Forerunner 265, biedt de Polar Vantage V2 vergelijkbare of zelfs betere functies. Het horloge onderscheidt zich vooral door zijn nauwkeurige metingen en focus op training en herstel, terwijl andere horloges meer gericht zijn op dagelijks gebruik en lifestyle.

Voor wie is de Polar Vantage V2 het meest geschikt? We raden dit horloge aan aan serieuze sporters die hun prestaties willen verbeteren en hun training willen optimaliseren. Het horloge is vooral geschikt voor hardlopers, triatleten, fietsers en zwemmers. De nauwkeurige metingen van hartslag, GPS en VO2-max-inschattingen zijn van onschatbare waarde voor atleten die hun training willen afstemmen op hun individuele behoeften.

Als je een serieuze sporter bent die op zoek is naar een sporthorloge dat nauwkeurige metingen biedt en je helpt je prestaties te verbeteren, dan is de Polar Vantage V2 zeker de investering waard. Met zijn uitgebreide functies en focus op training en herstel, is dit horloge een waardevolle tool voor elke atleet die zijn of haar prestaties naar een hoger niveau wil tillen.

InhoudWat is er verbeterd ten opzichte van de Polar Vantage V?
Uitvoeringen van de Polar Vantage V2
Wat zijn de basisfuncties van de Polar Vantage V2?
HartslagmonitoringGPS-trackingSlaaptrackingTraining Load ProRecovery ProNightly Recharge
Geavanceerde functies van de Polar Vantage V2 
Hill SplitterFuelWiseSereneZwemmetricsSensorsOptische hartslagmeter:GPS:Barometer:Hoogtemeter:Versnellingsmeter:Kompass:
Wat kost de Polar Vantage V2
Is de Polar Vantage V2 de investering waard?
Bekijk per categorie
Meest bekeken