De Polar v800

De polar v800 sporthorloge is een horloge dat in staat is om meerdere soorten inspanning te traceren. Het horloge is ontworpen voor zowel mannen als vrouwen en werkt samen met bekende sportapps voor smartphone en tablet, zoals Myfitnesspall en Polar flow

Het horloge zit vol met handige functies, zoals de back to start functie, die je eenvoudig terug helpt naar je startpunt na je workout. maar ook je slaappatroon wordt in kaart gebracht.

Een groot deel van de interesse voor een dergelijk sporthorloge wordt getoond voor de hartslagmeter, in het kopje hieronder gaan we daar verder op in.

Hartslagmeter

Voor een sporthorloge is een hartslagmeter een echte toevoeging, ons werd dan ook veelvuldig de vraag gesteld of deze aanwezig was in de v800. In het basis model van de horloge is deze niet aanwezig helaas. Het is echter wel mogelijk om je hartslag te gebruiken met dit horloge. Hiervoor zal dan een aanvullende borstband gedragen moeten worden.

In onze optiek geen probleem, deze zijn namelijk vele malen nauwkeuriger dan de meeste sporthorloges. Je kunt dus stellen dat het horloge de gegevens liever correct vastgelegd. Het was wel prettig als deze erbij geleverd was.

Standaard meegeleverd

Een borstband zit dus niet meegeleverd met de Polar v800, maar wat zit er dan wel allemaal in de doos? Om te beginnen natuurlijk het horloge zelf: de Polar v800. Daarbij vind je een USB kabel om het horloge op te laden en de gegevens uit te lezen. Tot slot een handleiding met daarin de complete beschrijving van het horloge.

Plus- & minpunten

We hebben het horloge in ons bezit gehad en hebben hem uitvoerig getest en hebben dan ook een lijst met voor- en nadelen op gesteld:

Voordelen

  • Eenvoudig – De horloge is gemakkelijk in gebruik en duidelijk!
  • Veelzijdig – Het ontbreekt de horloge niet aan mogelijkheden en is toepasbaar op vele sporten
  • Nauwkeurig – De resultaten die we uit het horloge mochten ontvangen waren erg acuraat

Minpunten

  • Het horloge is behoorlijk groot
  • De afmeting maakt het minder comfortabel om ermee te slapen, hierover verschilden de meningen echter.
  • De band is gemaakt van een soort rubber, dit draagt zeer comfortabel, maar is vrij krasgevoelig.
InhoudDe Polar v800
Hartslagmeter
Standaard meegeleverd
Plus- & minpunten
VoordelenMinpunten
Bekijk per categorie
Meest bekeken