De Garmin Fenix 7  

De Garmin Fenix 7 beschikt over de nieuwste technologieën en heeft een strak design. Het horloge heeft een robuuste behuizing die bestand is tegen zware omstandigheden en is waterdicht tot een diepte van 100 meter. Het horloge is uitgerust met een helder kleurenscherm, waardoor je ook bij fel zonlicht goed zicht hebt op je gegevens. De belangrijkste kenmerken zijn de uitgebreide fitness- en gezondheidsfuncties, de geavanceerde navigatie- en kaartfuncties en de mogelijkheid om je trainingen te volgen en te analyseren. Het horloge biedt onder andere GPS, GLONASS, Galileo en QZSS voor nauwkeurige positionering en routeplanning, evenals hartslagmeting, slaapmonitoring en stressmeting. Bovendien heeft het sporthorloge uitgebreide sportprofielen voor verschillende sporten, waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen en triathlon. Het horloge kan ook worden gekoppeld met ANT+ en Bluetooth sensoren, zoals een hartslagmeter, cadanssensor en vermogensmeter. Hierdoor kan het horloge nog nauwkeuriger je prestaties meten en analyseren.

In deze review zullen we dieper ingaan op de kenmerken van de Garmin Fenix 7, om je een goed beeld te geven van wat dit horloge te bieden heeft.

Wat is er verbeterd ten opzichte van de Fenix 6?

Als serieuze sporter wil je graag de beste materialen tot je beschikking hebben om het maximale uit je prestaties te halen. De Garmin Fenix 7 is daarom een uitstekende keuze voor duursporters die op zoek zijn naar de nieuwste technologieën en functies om hun trainingen te optimaliseren. In vergelijking met zijn voorganger, de Fenix 6, heeft de Fenix 7 een aantal belangrijke verbeteringen ondergaan.

Ten eerste heeft de Fenix 7 een nieuwe processor en meer RAM-geheugen, waardoor het horloge sneller en responsiever is. Dit betekent dat je tijdens het sporten sneller toegang hebt tot je gegevens en de verschillende functies van het horloge gemakkelijker kunt gebruiken. De snellere processor en het extra RAM-geheugen zorgen ook voor een betere prestatie van de kaarten en navigatie op het horloge, wat vooral handig is voor trailrunners of mountainbikers.

Een andere belangrijke verbetering is de toevoeging van nieuwe sensoren. De Fenix 7 bevat een ademhalingssensor en temperatuursensor en de hartslagmeting is nog nauwkeuriger geworden. Met de ademhalingssensor krijg je een beter inzicht in je ademhaling en kan je de ademhalingsoefeningen beter monitoren. De temperatuursensor kan bijvoorbeeld helpen bij het bepalen van de juiste kledingkeuze voor het sporten in verschillende weersomstandigheden. De nauwkeurigere hartslagmeting is natuurlijk van groot belang voor sporters die hun hartslag als een belangrijke trainingsparameter gebruiken.

De batterijduur is ook verbeterd ten opzichte van de Fenix 6. In de standaard GPS-modus gaat de batterij tot wel 40 uur mee, terwijl dit bij de Fenix 6 nog 36 uur was. Hierdoor hoef je minder vaak op te laden en kan je langer onafgebroken trainen. Bovendien biedt de Fenix 7 nu de mogelijkheid om het horloge op te laden terwijl je het gebruikt, wat erg handig kan zijn tijdens lange trainings- of wedstrijddagen.

Ten slotte heeft de Fenix 7 ook een vernieuwde gebruikersinterface. Deze interface maakt het gebruik van het horloge nog intuïtiever en gemakkelijker. Zo zijn bijvoorbeeld de snelmenu's opnieuw ontworpen, waardoor je snel toegang hebt tot de functies die je het meest gebruikt. Daarnaast heb je nu de mogelijkheid om meerdere sportprofielen tegelijkertijd te gebruiken, zodat je snel kunt schakelen tussen verschillende sporten of activiteiten.

Verschillen tussen de verschillende uitvoeringen van de Garmin Fenix 7-reeks

Er zijn drie verschillende modellen: de Garmin Fenix 7 Sapphire Solar, Garmin Fenix 7S Solar en Garmin Fenix 7X Sapphire Solar. In deze sectie zullen we de belangrijkste verschillen tussen deze drie modellen bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Allereerst zijn er verschillende formaten beschikbaar: de 7S is het kleinste model met een diameter van 42 mm, gevolgd door de 7 met een diameter van 47 mm en de 7X met een diameter van 51 mm. Het gewicht van de horloges verschilt ook enigszins: de 7S weegt 54 gram, terwijl de 7 71 gram weegt en de 7X 98 gram.

Een ander belangrijk verschil tussen de modellen is de schermgrootte en resolutie. De Garmin Fenix 7S heeft het kleinste scherm met een diameter van 1,2 inch en een resolutie van 240 x 240 pixels. De Fenix 7 heeft een iets groter scherm van 1,3 inch en dezelfde resolutie. De Fenix 7X heeft het grootste scherm van 1,4 inch met een resolutie van 280 x 280 pixels.

Maar het belangrijkste verschil tussen de modellen is hun functies voor outdoor avonturiers. De Garmin Fenix 7X Sapphire Solar is het topmodel met de meest geavanceerde functies voor buitensporters. Dit horloge heeft bijvoorbeeld kaarten met skigebieden en golfbanen, en kan zelfs sneeuwcondities en baansituaties voor golfers bijhouden. Bovendien heeft de 7X een Pulse Ox-sensor, waarmee je de zuurstofsaturatie in je bloed kunt meten en zo hoogte-acclimatisatie kunt verbeteren.

De Garmin Fenix 7 Sapphire Solar heeft ook geavanceerde functies voor outdoor activiteiten, waaronder skikaarten en geavanceerde klimfuncties. De Garmin Fenix 7S Solar is de meest compacte en lichtste van de drie modellen, maar heeft nog steeds alle belangrijke functies voor hardlopen, fietsen en zwemmen.

Kortom, de keuze tussen de verschillende modellen hangt vooral af van de grootte van het horloge, de schermgrootte en resolutie en de specifieke functies voor jouw outdoor activiteiten. Als je op zoek bent naar het meest geavanceerde model voor de buitensporten, dan is de Garmin Fenix 7X Sapphire Solar het beste voor jou. Als je op zoek bent naar een lichter en compacter model met alle essentiële functies, dan is de Garmin Fenix 7S Solar wellicht meer geschikt voor jou.

Basisfuncties

De Garmin Fenix 7 is een hoogwaardig multisport horloge met tal van geavanceerde functies. In deze sectie gaan we in op de basisfuncties.

GPS navigatie en kaarten

Het horloge is uitgerust met GPS navigatie en kaarten, wat het ideaal maakt voor outdoor activiteiten zoals wandelen, fietsen en hardlopen. Het biedt geavanceerde navigatiefuncties, waaronder routenavigatie, terug-naar-start navigatie, TracBack-functie en point-to-point navigatie.

Hartslagmeting en -analyse

De Garmin Fenix 7 is uitgerust met optische hartslagmeting en biedt geavanceerde hartslaganalyse, waardoor het een uitstekend hulpmiddel is voor het monitoren van je fitnessniveau. Het horloge kan je hartslag continu meten en kan je helpen bij het bereiken van je trainingsdoelen door je te voorzien van hartslagzones en trainingsintensiteit.

Activiteit tracking en slaapmonitoring

De Garmin Fenix 7 kan je dagelijkse activiteit volgen, zoals stappen, afstand en calorieën, en kan ook je slaap monitoren. Het horloge kan je inzicht geven in je activiteitenniveau en kan u helpen bij het bereiken van je fitnessdoelen door je te voorzien van motivatie en inzicht in je voortgang.

Smartphone notificaties en muziekbediening

Het sporthorloge kan verbinding maken met je smartphone en u voorzien van meldingen zoals inkomende oproepen, tekstberichten en e-mails. Het kan ook worden gebruikt om muziek af te spelen en te bedienen, zodat je tijdens het sporten kunt genieten van je favoriete muziek.

Kortom, de Garmin Fenix 7 is een multifunctioneel sporthorloge dat geschikt is voor serieuze sporters die op zoek zijn naar een uitgebreid horloge dat hen kan helpen bij het bereiken van hun fitnessdoelen. Het biedt geavanceerde functies zoals GPS navigatie en kaarten, hartslagmeting en -analyse, activiteit tracking en slaapmonitoring en smartphone notificaties en muziekbediening. Met deze functies kunt je je trainingsdoelen bereiken en je fitnessniveau naar een hoger niveau tillen.

Geavanceerde functies

Als serieuze sporter wil je graag zo precies mogelijk weten hoe je presteert en hoe je jezelf kunt verbeteren. De Garmin Fenix 7 biedt daarvoor verschillende geavanceerde functies. In deze sectie zullen we deze functies uitgebreid bespreken.

Prestatiemonitoring voor verschillende sporten

De Garmin Fenix 7 is een multisport-horloge en biedt daarom prestatiemonitoring voor verschillende sporten, waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen en meer. Met de verschillende sensoren en functies in het horloge kan je bijvoorbeeld de afstand, snelheid, hartslag, cadans en nog veel meer meten tijdens het sporten. Zo krijg je inzicht in je prestaties en kan je deze verbeteren.

Trainingsplannen en coaching

De Garmin Fenix 7 biedt verschillende trainingsplannen en coaching-opties om je te helpen je doelen te bereiken. Het horloge biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om aangepaste trainingsschema's te maken op basis van je doelen en fitheid. Daarnaast biedt de Garmin Fenix 7 ook coaching-opties zoals de "performance condition" die je laat zien hoe je prestaties verbeteren of achteruitgaan tijdens een training.

Prestatie-analyse, hersteltijd en VO2 max schatting

De Garmin Fenix 7 heeft ook functies om je te helpen herstellen na een training. Het horloge meet bijvoorbeeld je VO2 max, wat een indicatie geeft van je maximale zuurstofopnamecapaciteit en hoe fit je bent. Het horloge meet ook je hersteltijd na een training, zodat je weet hoe lang je moet rusten voordat je weer kunt trainen.

Zwem-, fiets-, en hardloopdynamica

De Garmin Fenix 7 heeft functies voor het meten van zwem-, fiets- en hardloopdynamica. Voor zwemmen meet het horloge bijvoorbeeld je SWOLF-score, slagfrequentie en -lengte en het type zwemslag dat je gebruikt. Voor fietsen meet het horloge bijvoorbeeld je trapfrequentie, vermogen en snelheid, en voor hardlopen meet het horloge bijvoorbeeld je grondcontacttijd, cadans en verticale oscillatie.

Wifi en ANT+ connectiviteit

De Garmin Fenix 7 heeft wifi en ANT+ connectiviteit, wat betekent dat je het horloge kunt synchroniseren met je smartphone en andere Garmin-apparaten. Hierdoor kan je bijvoorbeeld je prestaties en trainingsgegevens gemakkelijk delen en analyseren met andere sporters en coaches.

Ingebouwde kaarten en routeplanning

Ten slotte heeft de Garmin Fenix 7 ingebouwde kaarten en routeplanning, wat betekent dat je het horloge kunt gebruiken om je route te plannen en te navigeren. Dit is handig als je bijvoorbeeld nieuwe routes wilt ontdekken of als je aan het reizen bent en wilt weten waar je naartoe moet.

Als serieuze sporter biedt de Garmin Fenix 7 geavanceerde functies die je helpen om je prestaties te meten, analyseren en verbeteren. Als je op zoek bent naar een hoogwaardig multisport-horloge, is de Garmin Fenix 7 zeker het overwegen waard.

Ondersteunde sensors

Een van de belangrijkste kenmerken van de Fenix 7 is de ondersteuning van verschillende sensoren die nauwkeurige en betrouwbare gegevens leveren om training en prestaties te optimaliseren.

De Fenix 7 beschikt over GPS, GLONASS, Galileo en QZSS voor nauwkeurige positiebepaling. Deze satellietsystemen werken samen om de beste en meest nauwkeurige locatie-informatie te bieden. Dit betekent dat je je routes nauwkeurig kunt plannen en je prestaties nauwkeurig kunt meten.

Daarnaast beschikt de Fenix 7 over een optische hartslagmeter die je hartslag in real-time meet en rapporteert. De Pulse Oximeter meet ook de saturatie van zuurstof in je bloed en geeft een inzicht in hoe je lichaam zich aanpast aan hogere hoogtes.

De barometer, hoogtemeter en thermometer van de Fenix 7 bieden je nauwkeurige informatie over hoogte, temperatuur en weersomstandigheden, waardoor je je activiteiten nauwkeurig kunt plannen en beheren. Het kompas biedt ook de juiste richting voor navigatie tijdens het verkennen van onbekende paden.

Met al deze geavanceerde sensoren biedt de Garmin Fenix 7 een betrouwbare en nauwkeurige meting van je activiteiten en prestaties. Dit maakt het horloge een populaire keuze onder serieuze sporters en outdoor-enthousiastelingen die een betrouwbare metgezel willen hebben tijdens hun activiteiten en avonturen.

Wat kost de Garmin Fenix 7?

Als serieuze sporter wil je uiteraard weten wat de Garmin Fenix 7 gaat kosten. Er zijn verschillende modellen beschikbaar met verschillende functies en prijsklassen. De prijzen van de Garmin Fenix 7 variëren van €599,- tot €1099,-. De prijs is afhankelijk van het gekozen model en de bijbehorende functies.

Het instapmodel, de Garmin Fenix 7S, heeft een prijs van €599,- en biedt de meest essentiële functies. De Garmin Fenix 7, het standaardmodel, heeft een prijs van €799,- en biedt meer geavanceerde functies dan de 7S. Het topmodel, de Garmin Fenix 7X, heeft een prijs van €1099,- en biedt alle functies van de 7 en de 7S, plus extra functies zoals kaarten en een uitgebreide batterijduur.

Hoewel de Garmin Fenix 7 inderdaad een investering kan zijn, zijn er wel veel voordelen aan verbonden. Met zijn uitgebreide functies en betrouwbare prestaties is het een uitstekende keuze voor serieuze sporters die op zoek zijn naar een horloge dat hen kan helpen bij hun trainingen en prestaties. En dankzij de verschillende prijsklassen is er voor elk wat wils.

Conclusie over de functies en prestaties van de Garmin Fenix 7

De Garmin Fenix 7 is een hoogwaardig en geavanceerd sporthorloge dat is ontworpen voor serieuze duursporters en outdoor avonturiers die op zoek zijn naar betrouwbare prestatiegegevens en geavanceerde functies. Het horloge is uitgerust met tal van sensoren, waaronder GPS, GLONASS, Galileo, barometrische hoogtemeter, kompas, thermometer en hartslagmeter, waardoor het een waardevolle metgezel is voor het meten van prestaties tijdens diverse activiteiten.

Een van de meest indrukwekkende functies van de Fenix 7 is de mogelijkheid om prestatiegegevens te meten tijdens een breed scala aan activiteiten, waaronder hardlopen, fietsen, zwemmen, triathlon, wandelen, skiën en nog veel meer. De gegevens die door het horloge worden vastgelegd, zijn zeer nauwkeurig en kunnen worden gebruikt om prestaties te analyseren, doelen te stellen en trainingen te optimaliseren.

Het horloge biedt ook een breed scala aan slimme functies, zoals slimme meldingen, contactloze betalingen, muziekopslag en de mogelijkheid om apps te downloaden. Bovendien heeft het horloge een indrukwekkende batterijduur, waardoor het meerdere dagen kan worden gebruikt voordat het moet worden opgeladen.

Overweging van de prijs en alternatieve opties

Het is echter belangrijk om op te merken dat de Fenix 7 een investering is en niet voor iedereen geschikt is. Voor mensen die minder intensief sporten zijn er goedkopere alternatieven beschikbaar. De prijzen voor de Garmin Fenix 7 variëren van €599,- tot €1099,- afhankelijk van het model en de functies. Dit is een behoorlijke investering, vooral als je bedenkt dat er andere sporthorloges op de markt zijn die voor minder geld vergelijkbare functies bieden.

Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief, dan zijn de Garmin Forerunner 945 en de Polar Vantage V2 de moeite waard om te overwegen. Deze horloges bieden vergelijkbare functies als de Fenix 7, maar zijn minder duur. De keuze tussen de verschillende modellen hangt vooral af van de specifieke behoeften en wensen van de gebruiker.

Samenvattend kunnen we stellen dat de Garmin Fenix 7 een uitstekend sporthorloge is voor serieuze duursporters en outdoor avonturiers die op zoek zijn naar betrouwbare prestatiegegevens en geavanceerde functies. Het horloge is echter niet voor iedereen geschikt vanwege de prijs en de geavanceerde functies. Voor mensen die minder intensief sporten zijn er goedkopere alternatieven beschikbaar.

InhoudDe Garmin Fenix 7  
Wat is er verbeterd ten opzichte van de Fenix 6?
Verschillen tussen de verschillende uitvoeringen van de Garmin Fenix 7-reeks
Basisfuncties
GPS navigatie en kaartenHartslagmeting en -analyseActiviteit tracking en slaapmonitoringSmartphone notificaties en muziekbediening
Geavanceerde functies
Prestatiemonitoring voor verschillende sportenTrainingsplannen en coachingPrestatie-analyse, hersteltijd en VO2 max schattingZwem-, fiets-, en hardloopdynamicaWifi en ANT+ connectiviteitIngebouwde kaarten en routeplanningOndersteunde sensors
Wat kost de Garmin Fenix 7?
Conclusie over de functies en prestaties van de Garmin Fenix 7
Overweging van de prijs en alternatieve opties
Bekijk per categorie
Meest bekeken