Garmin Fenix 3

Garmin Fenix 3

De Garmin Fenix 3 is onafhankelijk verkozen tot het beste sporthorloge van 2015. Dat is natuurlijk niet zonder reden, want ook wij van Sport-Logboek vinden het nog steeds een van de beste triathlon horloges die op de markt te koop zijn (ook al is er inmiddels een opvolger in de Fenix 5). Het luxe en uitgebreide polsklokje doet echter nog veel meer dan dat. Het is een combinatie tussen een multisport sporthorloge, inclusief goede GPS mogelijkheden waardoor het outdoor handhelds vervangt. Tevens ziet het uit als een mooi en degelijk horloge dat ook prima in het dagelijks leven gedragen kan worden, in plaats van het vierkante en minder aantrekkelijke uiterlijk van de Garmin Forerunner 920 XT.

Opladen van de Garmin

Je ontvangt je Garmin Fenix 3 met een oplaad unit waar het horloge eenvoudig in kan worden geklikt. Deze oplaad unit kan op zijn beurt weer worden bevestigd aan elke usb oplader die je op deze planeer kunt vinden. Opladen gaat dus zeer eenvoudig, en tevens vrij snel.

Hartslagmeter?

Je kunt kiezen voor een Garmin Fenix 3 mét hartslagmeter of zonder. Wanneer je toch al investeert in een Garmin, kies dan ook meteen voor de hartslagmeter. Het apparaatje kan eenvoudig met een drukknop op de elastieken antislip band worden bevestigd, en kan gemakkelijk worden omgedaan voordat je aan een workout begint.

De HRM meet een groot aantal zaken. Natuurlijk meet het je hartslag, je maximale hartslag en je gemiddelde hartslag. Maar hij meet bij het hardlopen bijvoorbeeld ook je cadans, je maximale cadans, de lengte van je passen, den verticale oscillatie en hoelang je voeten gemiddeld de grond raken. Hier hoef je overigens niets extra voor te doen, hij meet alles zelf.

Instellen

Je kunt je Garmin helemaal instellen op jou als persoon. Je geeft je gewicht, geslacht en andere zaken in en daarop baseert het apparaatje bijvoorbeeld het aantal verbrande calorieën bij een workout. Dit is zeer eenvoudig en wijst zich allemaal vanzelf. Je dient dit meteen te doen zodra je je Garmin voor het eerst opstart.

Gegevensschermen instellen

Bij elke activiteit kun je zelf je data schermen instellen op de Garmin Fenix 3. Wanneer je tijdens een activiteit naar beneden klikt, komen de statistieken naar voren die jij graag wil zien. Denk bijvoorbeeld aan een scherm met hartslag data en een scherm met snelheidsdata.

Start een workout

Door op de knop rechtsboven te drukken, kun je een activiteit starten. Je klikt door het lijstje totdat je je activiteit hebt gevonden, bijvoorbeeld Run (of hardlopen, wanneer je de taal in het Nederlands hebt gezet). Zodra je klikt, opent een tijdscherm met en begint een rode ring om het scherm te “lopen”. Dit betekent dat de Garmin Fenix 3 satellieten aan het zoeken is. Zodra deze gevonden zijn, wordt de ring groen en kun je je workout starten.

Verder zijn er nog een aantal functies die je Garmin nóg beter maken, zoals de smartwatch functies. Hier gaan we niet echt dieper op in, omdat het weinig met het sportgedeelte te maken heeft.

Bekijk hier een in-depth review van de Garmin Fenix 3 (in het Engels).

Terug naar overzicht