Garmin Enduro 2

Garmin Enduro 2

De Garmin Enduro 2 ultraperformance smartwatch is het nieuwe en verbeterde sporthorloge van Garmin. Deze sport smartwatch is voorzien van topografische kaarten, een indrukwekkend lange batterijduur en enorm veel features voor allerlei verschillende sporten. In dit review bespreken we de kenmerken, mogelijkheden en voor- en nadelen van deze baanbrekende Garmin smartwatch. Zo krijg jij alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te maken over het wel of niet aanschaffen van de Enduro 2.

Garmin Enduro 2 Basics

Voordelen van de Garmin Enduro 2

De Garmin Enduro 2 is een innovatief hoogstandje van Garmin. Dit sporthorloge onderscheidt zich van andere bekende Garmin smartwatches, zoals de Garmin Vivoactive 4 en de Garmin Fenix 7, met een lange lijst aan verbeteringen en features. De belangrijkste voordelen van de Garmin Enduro 2 smartwatch zijn:

Nadelen van de Garmin Enduro 2

Wij konden weinig nadelen detecteren in de Garmin Enduro 2. Het enige nadeel aan deze sport watch is de prijs. De Garmin Enduro 2 kost €1.099,99. Dit sporthorloge is dus zeer prijzig vergeleken met de andere smart watches van Garmin. Wanneer je overweegt om dit horloge aan te schaffen, zul je dus voornamelijk de voordelen afwegen tegen de prijs.

Batterijduur

De geweldige batterijduur van de Garmin Enduro 2 is een van de meest voorname voordelen van dit sporthorloge. Garmin heeft de Enduro geüpgraded met hun eigen SatIQ technologie. Deze technologie optimaliseert de levensduur van de batterij zonder in te leveren op nauwkeurigheid.

De batterij kan worden opgeladen op zonne-energie. Wanneer je het horloge met zonne-energie oplaadt, verhoog je de batterijduur aanzienlijk. De levensduur van de batterij hangt sterk af van de modus, zoals batterijspaarstand of de GPS-modus. Op zonne-energie kun je rekenen op een minimale batterijduur van 46 dagen en een maximale batterijduur van 550 dagen. De Enduro 2 is met deze indrukwekkend lange batterijduur geschikt voor lange races en sportvakanties.

GPS & Kaarten

Garmin kreeg voorheen kritiek op de afwezigheid van topografische features. Het bedrijf heeft hiernaar geluisterd en de Enduro 2 voorzien van een groot aantal mogelijkheden als het aankomt op topografische kaarten en GPS tracking. 

Zo kun je met ClimbPro op gedownloade routes real-time informatie zien over beklimmingen, waaronder hellingshoek en afdalingen. De Multi-Band GNSS functie stelt je in staat om wereldwijde satellietnavigatiesystemen te gebruiken voor een hoge nauwkeurigheid. En met de ongevallendetectie kun je bij een ongeval automatisch je locatie delen. Ook biedt de Enduro 2 een kaartengids en topografische kaarten. Met de Enduro 2 kun jij dus nauwkeurig je locatie bepalen en je route plannen.

Gezondheidsbewaking & Doelen behalen

De Garmin Enduro 2 biedt ook tal van mogelijkheden om je gezondheid en fitness te tracken en deze gegevens te gebruiken om je doelen te behalen. Zo kun je geavanceerde prestatiegegevens inzien en krijg je dagelijkse work-out suggesties en hersteltijdadvies om jouw prestaties te optimaliseren en je welzijn te bewaken. 

Verder is de gezondheidsbewaking niet erg spannend. De Enduro 2 beschikt over de functies die je mag verwachten van een high-end sporthorloge. Met de Enduro 2 kun je je hartslag, hartslagvariabiliteit, ademhaling, stress, energiereserves, slaapscore en hydratatie meten. Het horloge heeft tevens een speciale functie voor vrouwen via de Garmin Connect app. Via de smart watch kun je je menstruatie en eventuele zwangerschap bijhouden. 

Voor wie is de Garmin Enduro 2?

De Garmin Enduro 2 is ontworpen voor allerlei verschillende soorten sporten. Met de ingebouwde sportapps en Garmin Connect app kun je je sporthorloge specifiek instellen voor jouw activiteiten. 

Hardlopen

De smartwatch heeft uiteraard alle hardloopfuncties en -profielen die je verwacht van Garmin, zoals PacePro die je helpt om je tempo te behouden, een mogelijkheid om je tempo aan te passen voor hellingen om volgens je plan te presteren en prestatiegegevens zoals hardloopdynamica en VO2 max.

Buitenrecreatie

De Enduro 2 is tevens uitgerust met een groot aantal beschikbare buitenrecreatieprofielen. Je kunt hierbij denken aan:

Fietsen

De Enduro 2 is uitgerust met profielen en functies voor onder meer wielrennen, mountainbiken en zelfs werkverkeerfietsen.

Golfen

De smartwatch is zeer geschikt voor golfers. Het horloge is uitgerust met 42.000 golfbanen wereldwijd, afstand tot de green, hindernissen en doelen op de baan en kan de slagafstand automatisch berekenen. 

Zwemmen

De Enduro 2 heeft een waterbestendigheid van 10 ATM. Hiermee is het horloge geschikt voor de meeste watersport. De smartwatch heeft een aantal beschikbare zwemprofielen voor zwemmen in het zwembad of in open water en kan onder meer je slagsnelheid, aantal slagen, tempo, afstand en slagtype detecteren.

Skiën

Het horloge heeft een ingebouwde sportapp voor skiën en andere wintersporten. Met profielen zoals Off-Piste Skiën en XC Ski-Dynamica en de Skiview Kaarten is dit horloge een prima optie voor skiërs.

Conclusie: is de Garmin Enduro 2 het geld waard?

De Garmin Enduro 2 is een grote verbetering van de originele Enduro. Vooral de verlengde batterijduur en kaarten maken deze smart watch een aantrekkelijke keuze. Dit sporthorloge beschikt over alle functies die je nodig hebt als sporter. Als je vaak sport, verschillende sporten doet of races van een aantal dagen maakt, bijvoorbeeld sommige Adventure races, dan is de Enduro 2 een geweldig horloge voor jou. 

De prijs ligt uiteraard een stuk hoger dan veel andere sporthorloges van Garmin, maar de maps en batterijduur maken de Garmin Enduro 2 het geld zeker waard.

Terug naar overzicht