Garmin Connect

Garmin Connect app review

Wanneer je in het bezit bent van een Garmin sporthorloge zoals de Fenix 5 plus, is het eigenlijk noodzakelijk om ook de Garmin Connect app te downloaden. Deze app is een uitgebreid dataverzamelcentrum voor al je sportactiviteiten. Afhankelijk van je device, worden deze gegevens draadloos overgezet naar je Garmin Connect account, dat vervolgens fungeert als overkoepelende app die de informatie doorzet naar apps zoals Nike+ en Strava. Via Nike+ kun je je activiteit dan weer eenvoudig delen via Instagram of twitter. Zo gemakkelijk gaat het.

Garmin Connect voordelen

Het grote voordeel van de Garmin Connect app is dat je eenvoudig al je sportzaken in één app hebt. Nike+ is uitsluitend voor hardlopen en Strava is voor hardlopen en fietsen, maar zwemtrainingen kun je dus niet tracken en opslaan. Dat kan bij Garmin Connect wel. Verder kun je eenvoudig zaken instellen zoals je gear. Dit betekent dat je per sessie kunt aangeven welke gear je hebt gebruikt, wat betekent dat je een melding krijgt wanneer het tijd is om bijvoorbeeld je hardloopschoenen met pensioen te sturen.

Sociale sport app

Garmin Connect is niet alleen een persoonlijke app, maar ook een sociale app. Je kunt vrienden toevoegen en daarmee hun activiteiten volgen. Je kunt reageren op activiteiten van vrienden, en je kunt hun geüploade activiteiten leuk vinden. Dit maakt van Garmin Connect behalve een super handige app ook nog eens een leuke app. Het inspireert immers altijd wanneer je ziet dat je vrienden een hardlooprondje hebben gemaakt, terwijl jij al een paar dagen niets hebt uitgevoerd. Toch maar een sportactiviteit tracken en uploaden dan?

Download Garmin Connect hier voor de iPhone en hier voor Android.

Terug naar overzicht